• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Λεμονόπιτα Εκτύπωση E-mail

Όπως ανέφερα και πριν, μετά τα πολύ ωραία γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο και μπέικον, τα ηνία πήρε η Ανθηλία για να φτιάξει γλυκό. Σήμερα, είπε να φτιάξει Λεμονόπιτα (Lemon Pie).

Τα υλικά:

Για τη βάση

150 γρ αλεύρι,

150 γρ μαργαρίνη (π.χ. Βιτάμ),

100 γρ ζάχαρη λευκή,

λεπτό ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι.

Για τη γέμιση

100 γρ κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

400 γρ ζάχαρη λευκή,

200 ml χυμό από φρέσκα λεμόνια,

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,

λεπτό ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι,

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα,

λίγη μαργαρίνη για το ταψί


Ξεκινάμε με τη βάση:

Σ' ένα μπώλ χτυπάμε με μίξερ χεριού, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Αφόυ ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη (αν τη λιώσουμε λιγάκι πριν, θα είναι πολύ καλά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφου γίνει ένα ομοιογενές υλικό (το κυριότερο μελημά μας είναι να λιώσει η ζάχαρη όσο είναι δυνατόν), απλώνουμε σ' ενα ταψάκι (περίπου 25 εκ. για τις ποσότητες αυτές) και ψήνουμε στον αέρα στους 160C για 20 λεπτά.Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.  Αφού ανακατεφτούν αρκετά, προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το υλικό.

Απλώστε το μίγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ξαναφουρνήστε στούς 160C, για 25 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Πασπαλίστε με μπόλικη  ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση!

 

 

 

 


Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων