• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΪΣ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 03 Απρίλιος 2011 20:53

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, το Smartcook.gr συμμετείχε στην εκδήλωση που οργάνωσε το Greek Foodblogs και η Βίκυ Κουμάντου του TasteFULL, στο εργοστάσιο μαργαρίνης της Ελαϊς, στο Ρέντη.

Αφού έγιναν οι κατάλληλες συστάσεις και χαλαρώσαμε με καφέ, τσάι και snacks, προχωρήσαμε στην ενημέρωση, σχετικά με την ιστορία της μαργαρίνης στην Ελλάδα. Μάθαμε μεταξύ άλλων, ότι το Βιτάμ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1947 και το όνομα "Βιτάμ" είναι η σύντμηση των λέξεων "Βιταμινούχος Μαργαρίνη"!

 

 

 

Στη συνέχεια, βάλαμε όλοι ειδικές στολές και σκουφιά και επισκεφθήκαμε το χώρο της παραγωγής. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική γιατί μάθαμε πως παράγεται η μαργαρίνη σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο χώρο είναι εκπληκτικές!

Μετά, επιστρέψαμε πάλι στο χώρο ενημέρωσης όπου ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μαργαρίνης της Ελαϊς και στο τέλος, ο Chef της Εταιρείας, ο Βασίλης ο Μάνδρος, μας έφτιαξε μαργαρίνη με απλά υλικά, μπροστά στα μάτια μας.

 

 

 

Θα ήθελα από το "βήμα" του Smartcook.gr, να ευχαριστήσω την Ελαϊς και τα στελέχη της που μας ενημέρωσαν και μας ξενάγησαν στο χώρο παραγωγής της μαργαρίνης, αλλά και τη Βίκυ Κουμάντου που με τις πρωτοβουλίες της, ανεβάζει την επίγνωση των Greek Foodblogers αλλά μας φέρνει και πιο κοντά, μέσα από μιά δραστηριότητα που αγαπάμε! Σ' Ευχαριστούμε Βίκυ!

 
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Απρίλιος 2011 21:06

Καλησπέρα Φίλοι μου!

Αύριο Κυριακή και με την ευκαιρία να σας δώσω ιδέες για ένα Κυριακάτικο Τραπέζι. Η Κυριακή πάντα προσφέρεται για να δείξουμε στους συγγενείς και φίλους την Αγάπη μας, μαγειρεύοντας τους. Αν και λίγο αργά για να ψωνίσετε τα υλικά, σίγουρα θα βρείτε ένα mini market και μία φρουταγορά ανοιχτά τη Κυριακή, για να κάνετε τα ψώνια σας.

Το menu που σας προτείνω είναι το εξής:

- Σαλάτα λάχανο με τριμένο καρότο, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι.

- Σαλάτα μαρούλι με φρέσκο κρεμυδακι και άνηθο.

- Μανιτάρια πλευρώτους και portobello ψητά στη σχάρα με κρέμα μπαλσάμικο.

- Μαριναρισμένο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με bacon, πολύχρωμες πιπεριές, γραβιέρα και μπαχαρικά. Τα δικά μου τα παραγγέλνω στους αγαπημένους μου κρεοπώλες, Αδελφούς Στρίγγου, Όλγας 39, Άνω Γκυφάδα. Τα καλύτερα!

- Πατάτες στο φούρνο.

- Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ. Δείτε τη συνταγή εδώ.

- Ρολάκια με τυρί φέτα και ζαμπόν. Δείτε τη συνταγή εδώ.

- Φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Το menu αυτό συνοδέψτε το με ένα καλό κόκκινο κρασί και η παρέα θα ευχαριστηθεί με τη ψυχή της!

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 


 
Σεμινάριο Ινδικής Μαγειρικής Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 21:00

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, το SmartCook βρέθηκε στο Σεμινάριο Ινδικής Μαγειρικής του Chef Τόνυ Καβαλιέρου, στο "Chef in Love".

Τα φαγητά που φτιάξαμε:

- Ψωμί Αρωματισμένο με Τσιμένι (Methi na Thepla).

- Τσάτνεϋ Ξινόμηλου.

- Σαμούσες.

- Ρεβύθια με Κάρυ.

- Ψάρι με Κάρυ.

- Κοτόπουλο Ταντούρι.

- Ρύζι Μπασμάτι.

- Συνοδευτικά για το ρύζι: Ντομάτα με φρέσκο κόλιανδρο και μπανάνα σε γάλα καρύδας.

- Επιδόρπιο: ρόφημα με γιαούρτι και φρούτο leeches.


Επίσης, ο Τόνυ μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας  κάρυ, το οποίο χρησιμοποιήσαμε για όλα τα φαγητά που ήθελαν κάρυ.


Ο Chef ετοιμάζει το ξυνόμηλο για το τσάτνεϋ.

Σωτάρισμα το ξυνόμηλο για το τσάτνεϋ.

Προετοιμάζοντας το κοτόπουλο ταντούρι υπό το άγρυπνο βλέμα του Chef μας!


Το κοτόπουλο ταντούρι είναι έτοιμο για το φούρνο.


Κόβωντας φρέσκο κόλιανδρο. Μμμμμ!


Ζημώνωντας τα Methi na Thepla.


Στο προσκήνιο: Ψάρι με κάρυ, κοτόπουλο ταντούρι και ρύζι μπασμάτι. Στο πίσω μέρος, ψήσιμο Methi na Thepla.


Μπροστά: πίτες Methi na Thepla και ρεβύθια με κάρυ. Στη μέση: Τσάτνεϋ με ξυνόμηλο και πίσω ντομάτα με φρέσκο κόλινδρο και μπανάνα με γάλα καρύδας.


Κοτόπουλο ταντούρι, ρύζι μπασμάτι και πίτες Methi na Thepla.


Η στιγμή της αλήθειας!


...κι άλλη στιγμή αλήθειας!


Η στιγμή της απόλαυσης!


 

 


Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων