• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν Εκτύπωση E-mail

Άλλη μία λιχουδιά από το Κυριακάτικο Τραπέζι, είναι τα Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν.

Τα Υλικά μας:

- 1 φύλλο ζύμη σφολιάτα (αν είναι κατεψυγμένο, θα πρέπει να έχει ξεπαγώσει καλά),

- 12 φέτες ζαμπόν καπνιστό,

- 150 γρ τυρί φέτα,

- λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο,

- λίγο ξερό βασιλικό,

- λίγο φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπώλ, διαλύουμε τη φέτα με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και το πιπέρι.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε επίπεδη επιφάνεια και κόβουμε σε 4 λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα τοποθετούμε 4 φέτες ζαμπόν και μοιράζουμε το μείγμα του τυριού όπως την εικόνα:

 

Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη κάθε λωρίδα:

 

Κόβουμε κάθε κομμάτι σε 4 ίσα κομμάτια και απλώνουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

 

Αν θέλουμε, περνάμε τα ρολά με λίγο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Καλή όρεξη!

Παραλαγή: Γιά μια διαφορετική και γρήγορη συνταγή, απλώστε λίγη κέτσαπ στη ζύμη και μετά βάλτε το ζαμπόν και από πάνω, φέτες τυρί του τόστ. Οι πιτσιρικάδες (κι όχι μόνο!) θα ξετρελλαθούν!

 

 


Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων