• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά Εκτύπωση E-mail

Γειά σας Φίλοι μου!

Σήμερα το Μενού έχει μία προσωπική δημιουργία που αρέσει πολύ: Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά.

Τα Υλικά μας:

- Έξι φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο,

- 3 μεγάλα μανιτάρια Portobello, κομμένα σε 4/4,

- Από μισή: πράσινη, κόκκινη, κίτρινη πιπεριά, κομμένα σε λωρίδες,

- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση,

- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες,

- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά,

- μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κορίανδρο,

- 1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα,

- το χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια,

- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη (ή ελαιόλαδο),

- αλάτι, πιπέρι.


Εκτέλεση:

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη (ή το ελαιόλαδο) σε μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι να φύγει όλο το ρόζ από το κοτόπουλο (να πάρει χρώμα ίσα-ίσα).

Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα καρότα και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-10 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κουρκουμά, το τριμμένο κορίανδρο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και τις κομμένες πιπεριές.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να σταματήσει να βράζει.

Έτοιμο το φαγάκι μας!

Σερβίρουμε με ρυζάκι αχνιστό ή ωραίες χωριάτικες πατάτες τηγανητές.

 

Καλή Όρεξη!


 


Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων