• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Εκτύπωση E-mail

Σάββατο σήμερα και το έχουμε οικογενειακή συνήθεια να τρώμε ψαράκι.

Πάμε κατευθείαν στη συνατγή:

Φιλέτα ολόκληρα ψαριού: Ανάλογα με τον αρθιμό των ατόμων. Εμείς προτιμούμε τον παγκάσιο, τη γλώσσα και τη πέρκα. Γίνεται όμως μιά χαρά με όλα τα είδη ψαριού φιλεταρισμένα.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Μπαχαρικά: Χρησιμοποιώ το "Μίγμα Μπαχαρικών & Βοτάνων για Ψάρι ΑΒ" (από τα Supermarket AB, www.ab.gr), το οποίο αρέσει σε όλους.

Λίγο χυμό λεμονιού.


Εκτέλεση: Σ' ένα πυρέξ, απλώνουμε τα φιλέτα του ψαριού (αν είναι κατεψυγμένα τα έχουμε ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου), πλυμένα πολύ καλά και στραγγισμένα. Πασπασλίζουμε μπόλικο από το Μίγμα Μπαχαρικών στό ψάρι και ρίχνουμε λαδάκι και το απλώνουμε με τα δαχτυλά μας. Δεν θέλουμε να "κολυμπάει" στο λάδι. Το κάνουμε αυτό κι από τις δύο μεριές. Βάζουμε το πυρέξ με τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C και ψήνουμε μέχρι ν' αρχίζει να ροδοκοκκινίζει το ψάρι (αν τα φιλέτα μας είναι χοντρά, ψήνουμε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για πίο πολύ χρόνο, πάλι μέχρι ν' αρχίζει να ροδοκοκκινίζει το ψάρι). Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με μεγάλη σπάτουλα, με προσοχή να μην διαλυθούν τα φιλέτα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και έτοιμο!

Αυτό το φαγητό, μας αρέσει να το συνοδεύουμε με λαχανικά βραστά (μπρόκολο, καλαμπόκι, πατάτες) ή και με πατάτες τηγανητές ή και με πουρέ. Ειδικά αν έχουμε πατάτες βραστές, τις κόβουμε σε ροδέλες και απλώνουμε στο πιάτο και προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος μαζί με αλάτι σκόρδου (Garlic Salt).


Καλή μας όρεξη!

 

 
Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων