• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ. Εκτύπωση E-mail

Γειά σας φίλοι μου!

Ένα φαγητό το οποίο θα εντυπωσιάσει πολύ τους φίλους σας είναι οι πέννες με μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ!

Τα υλικά:

- 500 γρ. πέννες βρασμένες al dente.

- 3 μισές πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) κομμένες σε λωρίδες.


- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κυβάκια bacon.

- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση.

- Λίγο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό).

- 1 κρεμύδι ψιλοκομμένο.

- 350 γρ ντομάτα στο τρίφτη.

- λίγο ελαιόλαδο για σωτάρισμα.

- 2 κουτάλια της σούπας μαργαρίνη.

- 2 κουτάλια της σούπας αλεύρι.

- 500-600 ml γάλα

- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και φρέσκια, πολύ καλής ποιότητας.

- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη.

-  Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμύδι με το bacon και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι ν' αρχίσουν να καραμελώνουν.

Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ανακατεύουμε και ανεβάζουμε τη φωτιά μας. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα.

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. 4-5 λεπτά πρίν το τέλος, προσθέτουμε στη σάλτσα μας τις κομμένες πιπεριές και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Σβήνουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει με τη θερμοκρασία που έχει, μέχρι να συμπληρωθούν τα 15 λεπτά . Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την "τουμπάρουμε" μέσα στις πέννες μας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάει η σάλτσα μας παντού. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω το μισό τριμμένο τυρί και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C.

 

 

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ως εξής:

Σε μία ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη να λίωσει και στη συνέχεια το αλέυρι. Τα ανακατεύουμε καλά με συρμάτινο αναδευτήρι και μόλις αρχίσουν να ψήνονται (προσοχή μην μας αρπάξει!) προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα.

 

 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το συρμάτινο αναδευτήρι χωρίς να σταματάμε. Προσθέτουμε το γάλα (αρχικά προσθέτουμε τα 500ml και αναλόγως στη συνέχεια βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμη ώστε να δημιουργηθεί μιά παχύρευστη κρέμα) και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε συνέχεια. Μετά από μερικά λεπτά και με συνεχές ανακάτεμα, η κρέμα μας πήζει και γίνεται παχύρευστη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο γάλα ώστε να μήν είναι πολύ σφιχτή η κρέμα μας.


Μόλις η μπεσααμέλ είναι έτοιμη, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις πέννες στο ταψί και πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.

 

 

Ψήνουμε στους 200C (πάνω θέση φούρνου) για περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια του φαγητού.

Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σερβίρουμε στο τραπέζι με το πυρέξ πάνω σε σουπλά, εφιστώντας την προσοχή στους καλεσμένους μας ότι το πυρέξ καίει!

Καλή σας Όρεξη!



 
Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων