• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2011 19:39

Γειά σας Φίλοι μου!

Σήμερα το Μενού έχει μία προσωπική δημιουργία που αρέσει πολύ: Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά.

Τα Υλικά μας:

- Έξι φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο,

- 3 μεγάλα μανιτάρια Portobello, κομμένα σε 4/4,

- Από μισή: πράσινη, κόκκινη, κίτρινη πιπεριά, κομμένα σε λωρίδες,

- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση,

- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες,

- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά,

- μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κορίανδρο,

- 1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα,

- το χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια,

- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη (ή ελαιόλαδο),

- αλάτι, πιπέρι.


Εκτέλεση:

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη (ή το ελαιόλαδο) σε μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι να φύγει όλο το ρόζ από το κοτόπουλο (να πάρει χρώμα ίσα-ίσα).

Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα καρότα και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-10 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κουρκουμά, το τριμμένο κορίανδρο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και τις κομμένες πιπεριές.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να σταματήσει να βράζει.

Έτοιμο το φαγάκι μας!

Σερβίρουμε με ρυζάκι αχνιστό ή ωραίες χωριάτικες πατάτες τηγανητές.

 

Καλή Όρεξη!


 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΪΣ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 03 Απρίλιος 2011 20:53

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, το Smartcook.gr συμμετείχε στην εκδήλωση που οργάνωσε το Greek Foodblogs και η Βίκυ Κουμάντου του TasteFULL, στο εργοστάσιο μαργαρίνης της Ελαϊς, στο Ρέντη.

Αφού έγιναν οι κατάλληλες συστάσεις και χαλαρώσαμε με καφέ, τσάι και snacks, προχωρήσαμε στην ενημέρωση, σχετικά με την ιστορία της μαργαρίνης στην Ελλάδα. Μάθαμε μεταξύ άλλων, ότι το Βιτάμ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1947 και το όνομα "Βιτάμ" είναι η σύντμηση των λέξεων "Βιταμινούχος Μαργαρίνη"!

 

 

 

Στη συνέχεια, βάλαμε όλοι ειδικές στολές και σκουφιά και επισκεφθήκαμε το χώρο της παραγωγής. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική γιατί μάθαμε πως παράγεται η μαργαρίνη σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο χώρο είναι εκπληκτικές!

Μετά, επιστρέψαμε πάλι στο χώρο ενημέρωσης όπου ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μαργαρίνης της Ελαϊς και στο τέλος, ο Chef της Εταιρείας, ο Βασίλης ο Μάνδρος, μας έφτιαξε μαργαρίνη με απλά υλικά, μπροστά στα μάτια μας.

 

 

 

Θα ήθελα από το "βήμα" του Smartcook.gr, να ευχαριστήσω την Ελαϊς και τα στελέχη της που μας ενημέρωσαν και μας ξενάγησαν στο χώρο παραγωγής της μαργαρίνης, αλλά και τη Βίκυ Κουμάντου που με τις πρωτοβουλίες της, ανεβάζει την επίγνωση των Greek Foodblogers αλλά μας φέρνει και πιο κοντά, μέσα από μιά δραστηριότητα που αγαπάμε! Σ' Ευχαριστούμε Βίκυ!

 
Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 03 Απρίλιος 2011 19:08

Άλλη μία λιχουδιά από το Κυριακάτικο Τραπέζι, είναι τα Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν.

Τα Υλικά μας:

- 1 φύλλο ζύμη σφολιάτα (αν είναι κατεψυγμένο, θα πρέπει να έχει ξεπαγώσει καλά),

- 12 φέτες ζαμπόν καπνιστό,

- 150 γρ τυρί φέτα,

- λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο,

- λίγο ξερό βασιλικό,

- λίγο φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπώλ, διαλύουμε τη φέτα με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και το πιπέρι.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε επίπεδη επιφάνεια και κόβουμε σε 4 λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα τοποθετούμε 4 φέτες ζαμπόν και μοιράζουμε το μείγμα του τυριού όπως την εικόνα:

 

Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη κάθε λωρίδα:

 

Κόβουμε κάθε κομμάτι σε 4 ίσα κομμάτια και απλώνουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

 

Αν θέλουμε, περνάμε τα ρολά με λίγο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Καλή όρεξη!

Παραλαγή: Γιά μια διαφορετική και γρήγορη συνταγή, απλώστε λίγη κέτσαπ στη ζύμη και μετά βάλτε το ζαμπόν και από πάνω, φέτες τυρί του τόστ. Οι πιτσιρικάδες (κι όχι μόνο!) θα ξετρελλαθούν!

 

 
Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ. Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Απρίλιος 2011 22:20

Γειά σας φίλοι μου!

Ένα φαγητό το οποίο θα εντυπωσιάσει πολύ τους φίλους σας είναι οι πέννες με μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ!

Τα υλικά:

- 500 γρ. πέννες βρασμένες al dente.

- 3 μισές πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) κομμένες σε λωρίδες.


- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κυβάκια bacon.

- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση.

- Λίγο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό).

- 1 κρεμύδι ψιλοκομμένο.

- 350 γρ ντομάτα στο τρίφτη.

- λίγο ελαιόλαδο για σωτάρισμα.

- 2 κουτάλια της σούπας μαργαρίνη.

- 2 κουτάλια της σούπας αλεύρι.

- 500-600 ml γάλα

- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και φρέσκια, πολύ καλής ποιότητας.

- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη.

-  Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμύδι με το bacon και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι ν' αρχίσουν να καραμελώνουν.

Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ανακατεύουμε και ανεβάζουμε τη φωτιά μας. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα.

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. 4-5 λεπτά πρίν το τέλος, προσθέτουμε στη σάλτσα μας τις κομμένες πιπεριές και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Σβήνουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει με τη θερμοκρασία που έχει, μέχρι να συμπληρωθούν τα 15 λεπτά . Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την "τουμπάρουμε" μέσα στις πέννες μας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάει η σάλτσα μας παντού. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω το μισό τριμμένο τυρί και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C.

 

 

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ως εξής:

Σε μία ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη να λίωσει και στη συνέχεια το αλέυρι. Τα ανακατεύουμε καλά με συρμάτινο αναδευτήρι και μόλις αρχίσουν να ψήνονται (προσοχή μην μας αρπάξει!) προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα.

 

 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το συρμάτινο αναδευτήρι χωρίς να σταματάμε. Προσθέτουμε το γάλα (αρχικά προσθέτουμε τα 500ml και αναλόγως στη συνέχεια βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμη ώστε να δημιουργηθεί μιά παχύρευστη κρέμα) και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε συνέχεια. Μετά από μερικά λεπτά και με συνεχές ανακάτεμα, η κρέμα μας πήζει και γίνεται παχύρευστη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο γάλα ώστε να μήν είναι πολύ σφιχτή η κρέμα μας.


Μόλις η μπεσααμέλ είναι έτοιμη, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις πέννες στο ταψί και πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.

 

 

Ψήνουμε στους 200C (πάνω θέση φούρνου) για περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια του φαγητού.

Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σερβίρουμε στο τραπέζι με το πυρέξ πάνω σε σουπλά, εφιστώντας την προσοχή στους καλεσμένους μας ότι το πυρέξ καίει!

Καλή σας Όρεξη!



 
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Απρίλιος 2011 21:06

Καλησπέρα Φίλοι μου!

Αύριο Κυριακή και με την ευκαιρία να σας δώσω ιδέες για ένα Κυριακάτικο Τραπέζι. Η Κυριακή πάντα προσφέρεται για να δείξουμε στους συγγενείς και φίλους την Αγάπη μας, μαγειρεύοντας τους. Αν και λίγο αργά για να ψωνίσετε τα υλικά, σίγουρα θα βρείτε ένα mini market και μία φρουταγορά ανοιχτά τη Κυριακή, για να κάνετε τα ψώνια σας.

Το menu που σας προτείνω είναι το εξής:

- Σαλάτα λάχανο με τριμένο καρότο, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι.

- Σαλάτα μαρούλι με φρέσκο κρεμυδακι και άνηθο.

- Μανιτάρια πλευρώτους και portobello ψητά στη σχάρα με κρέμα μπαλσάμικο.

- Μαριναρισμένο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με bacon, πολύχρωμες πιπεριές, γραβιέρα και μπαχαρικά. Τα δικά μου τα παραγγέλνω στους αγαπημένους μου κρεοπώλες, Αδελφούς Στρίγγου, Όλγας 39, Άνω Γκυφάδα. Τα καλύτερα!

- Πατάτες στο φούρνο.

- Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ. Δείτε τη συνταγή εδώ.

- Ρολάκια με τυρί φέτα και ζαμπόν. Δείτε τη συνταγή εδώ.

- Φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Το menu αυτό συνοδέψτε το με ένα καλό κόκκινο κρασί και η παρέα θα ευχαριστηθεί με τη ψυχή της!

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 5
Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων