Επίσκεψη – ενημέρωση στην ΕΛΑΪΣ
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, το Smartcook.gr συμμετείχε στην εκδήλωση που οργάνωσε το Greek Foodblogs και η Βίκυ Κουμάντου του TasteFULL, στο εργοστάσιο μαργαρίνης της Ελαϊς, στο Ρέντη.
Αφού έγιναν οι κατάλληλες συστάσεις και χαλαρώσαμε με καφέ, τσάι και snacks, προχωρήσαμε στην ενημέρωση, σχετικά με την ιστορία της μαργαρίνης στην Ελλάδα. Μάθαμε μεταξύ άλλων, ότι το Βιτάμ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1947 και το όνομα “Βιτάμ” είναι η σύντμηση των λέξεων “Βιταμινούχος Μαργαρίνη”!
Στη συνέχεια, βάλαμε όλοι ειδικές στολές και σκουφιά και επισκεφθήκαμε το χώρο της παραγωγής. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική γιατί μάθαμε πως παράγεται η μαργαρίνη σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο χώρο είναι εκπληκτικές!
Μετά, επιστρέψαμε πάλι στο χώρο ενημέρωσης όπου ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μαργαρίνης της Ελαϊς και στο τέλος, ο Chef της Εταιρείας, ο Βασίλης ο Μάνδρος, μας έφτιαξε μαργαρίνη με απλά υλικά, μπροστά στα μάτια μας.
Θα ήθελα από το “βήμα” του Smartcook.gr, να ευχαριστήσω την Ελαϊς και τα στελέχη της που μας ενημέρωσαν και μας ξενάγησαν στο χώρο παραγωγής της μαργαρίνης, αλλά και τη Βίκυ Κουμάντου που με τις πρωτοβουλίες της, ανεβάζει την επίγνωση των Greek Foodblogers αλλά μας φέρνει και πιο κοντά, μέσα από μιά δραστηριότητα που αγαπάμε! Σ’ Ευχαριστούμε Βίκυ!