Σεμινάριο Ινδικής μαγειρικής
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, το SmartCook βρέθηκε στο Σεμινάριο Ινδικής Μαγειρικής του Chef Τόνυ Καβαλιέρου, στο “Chef in Love“.
Τα φαγητά που φτιάξαμε:
– Ψωμί Αρωματισμένο με Τσιμένι (Methi na Thepla).
– Τσάτνεϋ Ξινόμηλου.
– Σαμούσες.
– Ρεβύθια με Κάρυ.
– Ψάρι με Κάρυ.
– Κοτόπουλο Ταντούρι.
– Ρύζι Μπασμάτι.
– Συνοδευτικά για το ρύζι: Ντομάτα με φρέσκο κόλιανδρο και μπανάνα σε γάλα καρύδας.
– Επιδόρπιο: ρόφημα με γιαούρτι και φρούτο leeches.
Επίσης, ο Τόνυ μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας κάρυ, το οποίο χρησιμοποιήσαμε για όλα τα φαγητά που ήθελαν κάρυ.
Ο Chef ετοιμάζει το ξυνόμηλο για το τσάτνεϋ.
Σωτάρισμα το ξυνόμηλο για το τσάτνεϋ.
Προετοιμάζοντας το κοτόπουλο ταντούρι υπό το άγρυπνο βλέμα του Chef μας!
Το κοτόπουλο ταντούρι είναι έτοιμο για το φούρνο.
Κόβωντας φρέσκο κόλιανδρο. Μμμμμ!
Ζημώνωντας τα Methi na Thepla.
Στο προσκήνιο: Ψάρι με κάρυ, κοτόπουλο ταντούρι και ρύζι μπασμάτι. Στο πίσω μέρος, ψήσιμο Methi na Thepla.
Μπροστά: πίτες Methi na Thepla και ρεβύθια με κάρυ. Στη μέση: Τσάτνεϋ με ξυνόμηλο και πίσω ντομάτα με φρέσκο κόλινδρο και μπανάνα με γάλα καρύδας.
Κοτόπουλο ταντούρι, ρύζι μπασμάτι και πίτες Methi na Thepla.
Η στιγμή της αλήθειας!
…κι άλλη στιγμή αλήθειας!
Η στιγμή της απόλαυσης!