Υλικά
-
6 φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
-
3 μεγάλα μανιτάρια Portobelloκομμένα σε 4/4
-
μισή κίτρινη πιπεριάκομμένη σε λωρίδες
-
μισή κόκκινη πιπεριάκομμένη σε λωρίδες
-
μισή πράσινη πιπεριάκομμένη σε λωρίδες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2-3 σκελίδες σκόρδοκομμένες στη μέση
-
1 καρότοκομμένο σε ροδέλες
-
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
-
μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
-
1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
-
χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια
-
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση
Γειά σας Φίλοι μου!
Σήμερα το Μενού έχει μία προσωπική δημιουργία που αρέσει πολύ: Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά.
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη (ή το ελαιόλαδο) σε μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι να φύγει όλο το ρόζ από το κοτόπουλο (να πάρει χρώμα ίσα-ίσα).
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα καρότα και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-10 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κουρκουμά, το τριμμένο κορίανδρο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και τις κομμένες πιπεριές.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να σταματήσει να βράζει.
Έτοιμο το φαγάκι μας!
Σερβίρουμε με ρυζάκι αχνιστό ή ωραίες χωριάτικες πατάτες τηγανητές.
Καλή Όρεξη!