• Home
  • ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
  • Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά
Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

6 φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
3 μεγάλα μανιτάρια Portobello κομμένα σε 4/4
μισή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι

Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά

  • Μέτριας δυσκολίας

Υλικά

Εκτέλεση

Share

Γειά σας Φίλοι μου!

Σήμερα το Μενού έχει μία προσωπική δημιουργία που αρέσει πολύ: Κοτόπουλο Λεμονάτο με Μανιτάρια, Πιπεριές και Κουρκουμά.

 

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη (ή το ελαιόλαδο) σε μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι να φύγει όλο το ρόζ από το κοτόπουλο (να πάρει χρώμα ίσα-ίσα).

Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα καρότα και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-10 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κουρκουμά, το τριμμένο κορίανδρο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και τις κομμένες πιπεριές.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να σταματήσει να βράζει.

Έτοιμο το φαγάκι μας!

Σερβίρουμε με ρυζάκι αχνιστό ή ωραίες χωριάτικες πατάτες τηγανητές.

Καλή Όρεξη!

 

(Visited 689 times, 1 visits today)
προηγούμενο
Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ
προηγούμενο
Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ

Add Your Comment