Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο και μπέϊκον

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο και μπέϊκον

  • Μέτριας δυσκολίας

Εκτέλεση

Share

Το σημερινό φαγάκι της οικογένειας ήταν μιά έμπνευση προσωπική, που την είχα ξαναφτιάξει και παλιότερα με άλλο συνδυασμό υλικών πιο “σοφιστικέ”. Η βάση πάντως, είναι ίδια: τα μεγάλα κοχύλια και το κοτόπουλο. Σήμερα είπα να το κάνω λίγο πιο απλό για να το απολαύσουν όλοι στην οικογένεια, μιάς και υπάρχουν και κάποιες γευστικές “ιδιαιτερότητες” στην οικογένεια.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, τα υλικά:

250 γρ. μεγάλα κοχύλια ζυμαρικά (φωτογραφία πάνω),

350 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια , αλατισμένο – πιπερωμένο (προτιμώ το ψητό στη σχάρα ή τη πλάκα, και το βραστό μιά χαρά είναι),

200 γρ μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια,

250 γρ μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα,

250 γρ τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia light),

100 γρ μαγιονέζα,

λίγο φρέσκο βούτυρο για σωτάρισμα και βουτύρωμα του ταψιού,

αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα μπεσαμέλ για το τελείωμα.

 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μπέικον με τα μανιτάρια να σωταριστούν καλά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στα 2/3 και ανακατεύουμε καλά συνεχώς μέχρι να μαγειρευτούν πολύ καλά. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και σβήνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σιγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας. Τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε σιγά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.


Έχουμε βράσει τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες (μείον δύο λεπτά για να κρατάνε) και έχουμε σουρώσει.

Βουτυρώνουμε ένα γυάλινο ταψί πυρέξ. Γεμίζουμε ένα-ένα τα κοχύλια με το υλικό που έχουμε προετοιμάσει. Χρειάζεται λίγο προσοχή να μην μας διαλυθούν τα κοχύλια. Τα τοποθετούμε κολλητά, το ένα δίπλα στο άλλο. Δεν πειράζει αν ξεχειλίζει η γέμιση.


Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Φροντίζουμε η μπεσαμέλ να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα για να μην “πνιγεί” το φαγητό μας. Φουρνίζουμε στους 200C. Βάζουμε το πυρέξ στη μέση του φούρνου και γυρνάμε τη πηγή της θερμότητας στη πάνω θέση. Δεν απομακρυνόμαστε και προσέχουμε το φαγητό μας απλά να ροδοκοκκινήσει από πάνω. Αν το ξεχάσουμε, εύκολα θ’ “αρπάξει” και θα δείχνει άσχημα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

(Visited 2.032 times, 1 visits today)
επόμενο
Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν
επόμενο
Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν

Add Your Comment