Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φύλλο ζύμη σφολιάτα αν είναι κατεψυγμένο, θα πρέπει να έχει ξεπαγώσει καλά
12 φέτες ζαμπόν καπνιστό
150γρ τυρί φέτα
λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο
λίγο ξερό βασιλικό
λίγο φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν

  • Μέτριας δυσκολίας

Υλικά

Εκτέλεση

Share

Άλλη μία λιχουδιά από το Κυριακάτικο Τραπέζι, είναι τα Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν.

Σε ένα μπώλ, διαλύουμε τη φέτα με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και το πιπέρι.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε επίπεδη επιφάνεια και κόβουμε σε 4 λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα τοποθετούμε 4 φέτες ζαμπόν και μοιράζουμε το μείγμα του τυριού όπως την εικόνα:

 

Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη κάθε λωρίδα:

 

Κόβουμε κάθε κομμάτι σε 4 ίσα κομμάτια και απλώνουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

 

Αν θέλουμε, περνάμε τα ρολά με λίγο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Καλή όρεξη!

Παραλαγή: Γιά μια διαφορετική και γρήγορη συνταγή, απλώστε λίγη κέτσαπ στη ζύμη και μετά βάλτε το ζαμπόν και από πάνω, φέτες τυρί του τόστ. Οι πιτσιρικάδες (κι όχι μόνο!) θα ξετρελλαθούν!

 

(Visited 641 times, 1 visits today)
προηγούμενο
Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ
προηγούμενο
Πέννες σε Μεσογειακή σάλτσα και έγχρωμη μπεσαμέλ

Add Your Comment