Τα παγκοσμίου φήμης μπιφτέκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Τα παγκοσμίου φήμης μπιφτέκια

  • Μέτριας δυσκολίας

Εκτέλεση

Share
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 αυγό

3 φέτες καπνιστό μπέικον

1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

Μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Μισό κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό

Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Λιγο φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Μία πρέζα ξερό θυμάρι

 

 

ΟΔΗΓΗΙΕΣ

Το βράδυ πριν το ψήσιμο, ανακατεύουμε σ’ ένα μπλέντερ το κρεμμύδι και το μπέικον με λίγο από το ελαιόλαδο.

Μέσα σ’ ένα μπώλ ανακατεύουμε το κιμά, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το μισό απο το ελαιόλαδο, το μείγμα του κρεμυδιού με το μπέικον, την σάλτσα Worcestershire, τη πάπρικα, το βασιλικό και το πιπέρι, μέχρι να γίνουν όλα ομοιόμορφα.


Αφήστε το μείγμα τυλιγμένο σε λαδόχαρτο, μέσα στο ψυγείο όλη νύχτα.

Την επόμενη μέρα (ημέρα ψησίματος!) ανακατέψτε το μείγμα άλλη μία φορά με μιά ξύλινη κουτάλα και ζυμώστε τα μπιφτέκια σας σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την παλάμη σας και σε πάχος όσο η παλάμη σας.

Σ’ ένα μπώλ, ανακτέψτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.Αλείψτε με αυτό κάθε μπιφτέκι κι από τις δύο μεριές πριν το ψήσιμο.


Αλείψτε τη σχάρα με το υπόλοιπο μείγμα του ελαιολάδου και τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω από αναμένα φυσικά κάρβουνα.

Ψήστε για 3 λεπτά και μετά χρησιμοποιέιστε μία σπάτουλα για να τα ανατρέψετε απαλά από την άλλη μεριά.

Ψήστε κι από τη αλλή μεριά για 3 λεπτά

Γυρίστε τα μπιφτέκια άλλη μιά φορά γυρνώντας τα κατά 90˚ για να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές γραμμές ψησίματος. Ψήστε για ένα λεπτό τη κάθε μεριά.

Αν επιθυμείτε, πριν βγάλετε τα μπιφτέκια μπορείτε να βάλετε μία φέτα μοτσαρέλα με μία φέτα ντομάτα με λίγο φρέσκο βασιλικό.

Σερβίρετε με ψητές πατάτες.


Όλοι θα πούν ότι κάνετε τα καλύτερα μπιφτέκια στο κόσμο!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!

(Visited 149 times, 1 visits today)
επόμενο
Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν
επόμενο
Ρολά Ζύμης με τυρί και ζαμπόν

Add Your Comment